19 Mart 2013 Salı

KEMALİST OLMAK!!


Kemalist olmak zor zanaattir; Öyle ha deyince olunmaz...

Onurlu olacaksın bir kere, yürekli olacaksın, her kahpece girişimin önünde dimdik ayakta duracaksın, Şerefin en büyük silahın olacak, yeri gelecek nice şerefsizi bu silahla parçalayacaksın, Tükenmeyeceksin, yılmayacaksın. Zora geldinmi kaçmayacaksın. Yakılacaksın, asılacaksın, kahpece vurulacaksın ama asla ve asla durmayacaksın.

Zor zanaattir Kemalist olmak dostlar; uğrunda ölmeyi bileceksin, varlığının sebebini teşkil Atana yaşamının her evresinde borcunu ödemek için çalışacaksın, Vurguna, talana karşı duracaksın, yalandan, riyadan uzak duracaksın, Köylüyü efendin sayacaksın, ezilenin yanında olacaksın bunları yaparken çıkarsız karşılıksız olacaksın, ne veriyorsan yüreğinden vereceksin.

Zor zanaattir Kemalist olmak; bileceksin ki tek dostun bu yola baş koyanlardır, senin gibi Atanı anlayanlardır. Gün Gelecek gericisi çıkacak karşına, yobazı çıkacak buda yetmeyecek liboşu, ikinci cumhuriyetcisi çıkacak, AB uşakları Amerikan uşakları sıra sıra dizilecek, bir şerefsizler sürüsünün tören geçişini göreceksin belki de. Durup düşünmeyeceksin ezip geçeceksin hayinleri! Kanla alınanı, can vermeden vermeyeceksin! Bir nevi yürek askerliği yapacaksın!

Zor zanaattir Kemalist olmak; Halkçı olacaksın bir kere ödünsüz Halkçı. Yeri gelecek bir dilim ekmeğini dahi paylaşacaksın yoksulla, kapını açacaksın izbe bir sokak köşesinde terk edilmiş adama, Halkına rağmen onu karşına alarak halkçı olmayacaksın gerektiği gibi halkçı olacaksın.

Milliyetçi olacaksın sonra sapına kadar millliyetçi, vatanına halel getirmeyeceksin, bu topraklara emperyalist çizmesi sokmayacaksın!
Milliyetçi dediysek öyle böyle yalandan milliyetçi değil ha halis mulis Atatürk milliyetçisi olacaksın! Ne mutlu Türküm diyene gönül kapılarını sonuna kadar açacaksın. Ne mutlu Türk olana diyeni karşına alacaksın, kafatası ölçenlerin kafasına vuracaksın.

Laik olacaksın birde en sıkısından; bilimsel bakmayı bileceksin, hurafeyi gördüğün yerde ezeceksin, İnsanların inançları ile oynamayacaksın oynayanı gördüğünde derhal müdahale edeceksin. Dini siyasete alet ettirmeyeceksin, edenlerin karşısında dimdik ayakta duracaksın. İnançsızada sahip çıkacaksın, inançlıya da ödünsüz hoşgörün olacak her kesime. Baktın ki suistimal ediliyorsun, buna katiyen izin vermeyeceksin boğacaksın aydınlığınla bu karanlık kafaları.

Ha bir de Devletçi olacaksın; Ülkeni pazarlayanların karşısında sus pus oturmayacaksın, Sermayeni peşkeş çektirmeyeceksin, Ülkeni sömürtmeyeceksin, bunun için gerekirse ölümü göze alacaksın ama Atanın emanetine sahip çıkacaksın.

Devrimci olacaksın Devrimci; unutma ki sen dünyanın en büyük devrimcisinin evladısın, Hep ileriye bakacaksın, ülkeni, halkını, milletini hep ileriye taşıyacaksın, Devrimci onura halel getirmeyeceksin. 1919 ruhunu iliklerine kadar hissedeceksin. Dünya emperyalizmine en büyük başkaldırışın simgesini yere düşürmeyeceksin, hep en yukarıda taşıyacaksın o bayrağı, Ya istiklal Ya Ölüm şiarını benimseyeceksin. Ve gerekirse bu uğurda hiç çekinmeden canını vereceksin.

Cumhuriyetçi olmayıda unutmayacaksın, Atanın senin için kurduğu bu cumhuriyete ihanet etmeyeceksin, edenlerin her ne surette olursa olsun karşısında durmasını bileceksin, Kubilayların bir yenisinin yaşanmaması için mücadele edeceksin, Kaybedilenlerin arkasından sadece karanfil atmayacaksın deyim gerekirse Hasan Tahsin gibi kurşun atacaksın kurşun!

Kemalist olmak zor zanaat demiştim değilmi sana, zor geldiyse bu saydıklarımı yapmak senin burada işin ne? 



bir an önce pılını pırtını toplayıp git !!!
ATATÜRK!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder